Delší dobu studuji jak evropské (západní) tak čínské a japonské (východní) přístupy k jídlu. Zatím co západ se na jídlo kouká jako na stavebninu pro dům zvaný tělo, východ kouká také na to jak potraviny působí vnitřně, energeticky nejen na tělo ale i na mysl. Z vlastní zkušenosti kombinuji obě metody, podle toho, co je cílem jídelníčku. Někdo hubne, někdo se léčí, někdo chce přibrat nebo povzbudit. Uvádím nějaké příklady. Pro konkrétní jidelníček na míru je potřeba min. jedno osobní setkání. Při hubnutí máme dobré zkušenosti s pravidelnou kontrolou co 14 dní.
Co vlastně na takové návštěvě řešíme?
Aktuální stravovací návyky. Energetické disbalance v těle. Místa kde dochází ke kumulaci hlenů a solí (a ty taky pěkně bolí :) ).
Pak stanovíme výběr vhodných potravin a jejich přípravu. Spolu můžeme vytvořit sérii podpůrných cvičení z oblasti či kungu, do-in nebo tao vnitřní alchymie.
Pokud máme napilno tak se dá pomoci detoxikací chlorellou a ječmenem, které individuálně dávkuji podle případu...
No a pak už jen pozitiva a sociální jistoty :)
Náhledy fotografií ze složky Hubnutí a jídelníček